Her er den ultimate og perfekte oppskriften på sjokolademuffins! Disse har jeg bakt og nytt i noen år nå, men først i år fant jeg ut hva som har manglet for at de skulle bli så mørke og sjokoladete som jeg har drømt om. :)
Jeg har nå kjøpt bakekakao som er mørkere og plusset på en spiseskje av den i røra i forhold til før.
Advarsel: Du vil bli hektet, mett og nytelsesstønn kan forekomme. ;)
Sjokolademuffins ca. 20 stk.
250 g. flytende smør/margarin
200 g. sukker (2,5 dl) (kan bruke 100 g. tagatesse som naturlig sukkererstatning)
3 egg
300 g. hvetemel (ca. 5 dl) (har også erstattet hvetemelet med speltmel, havremel og byggmel med hell, for å gjøre dem litt sunnere)
2 ts. bakepulver
4 ts. vaniljesukker
5 ss. bakekakao
2,5 dl. melk
175 gr. i ca. 20 min. sjekk med trepinne om de er ferdige.
Pisk smør og sukker godt.
Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, kakao og bland det i røren sammen med melken.
Hell i former og stek.
Kan pyntes med alskens toppinger, for de som ønsker det. Server dem gjerne som de er med vaniljeis. ;) Velbekomme!
Har du spørsmål/kommentarer? Fyr løs. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar